Close

Flytte Sjælland og Skåne?

Forestil dig, at de to store vandreblokke Skåne og Sjælland, der ligger på den spærret vej Kastrup Digevej, bliver flyttet til Amager Strandpark, eller et andet sted. Så kan vi alle boulder på de to kæmpesten, der er blandt Danmarks største naturlige boulders – udover dem vi har på Bornholm. Brug din fantasi forestil dig en slackline spændt ud mellem dem på toppen. Alt er endnu åben. Vi er begyndt projekteringen. Lad os se, hvor det ender…

Skåne er den største og vejer 106 tons. Den måler 4,6 x 4,0 x 3,5 m.

Sjælland er ikke så stor, vejer 75 tons og måler 3,5 x 2,3 x 3,0 m. (linket til GEUS siger 34 tons, men artiklen vandreblokke står vagt ved Øresundsforbindelsen fortæller, at den vejer 75 tons – som også virker mere rimelig i forhold til stenenes indbyrdes størrelse)

Vores idé er at transportere dem til Amager Strandpark i den ende som grænser op til Kastrup lystbådehavn. Her tænker vi at placere Skåne og Sjælland på hver sin høj. Har kan de to kæmper knejse op, være en varemærke fra byen og være en symbol på forbindelsen mellem København og Skåne.

Aktivitetsmæssigt kan de bruges til bouldering og highligning på omkring 90-100 meter i måske 10 meter højde.

Men der er mange ubesvarede spørgsmål og vi kun lige begyndt:

  • Er byggeherrer interesseret i at få stenene flyttet?
  • Hvordan ser økonomien ud?
  • Er bakkerne i Amager Strandpark egnede som placering?
  • Hvad kræver det at spænde en highline ud mellem stenene?
  • osv…

Følg udviklingen ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *